Засувки з герметичністю Class A

Засувки чавунні з герметичністю Class A

Засувки з гумованим клином 30ч39р є одним з найбільш поширених видів запірної арматури для трубопроводів з холодною і гарячою водою, при робочій температурі від -10 до + 80 ° С (короткочасно до + 110 ° С), також для пожежних водопроводів. Засувка з гумованим клином застосовується для повного перекриття потоку робочого середовища, має маркування 30ч39р, розшифровується як 30 - засувка, ч - чавун, 39 - номер моделі, р - гума.
 

Корпус фланцевих засувок з обгумованим клином ™ "IRON PEAK" повністю розбірний. Виготовляється з ковкого чавуну або ВЧ (високоміцний чавун) різних марок з нанесеним поверх захисним порошково-епоксидним покриттям синього кольору. Колір засувки говорить про її призначення: синій - водопостачання; жовтий - газопостачання; червоний - системи пожежогасіння.
 

За герметичності засувки 30ч39р відповідають ДСТУ EN 12266-1 2015 і відносяться до класу А - відсутність видимих витоків під час всього циклу випробування. Засувки 30ч39р для систем пожежогасіння мають більш високу стійкість до підвищених температур робочого середовища, максимальна температура впливу на замикаючий орган (клин) + 120 °С.
 

Кришка з корпусом засувки чавунної з гумованим клином 30ч39р з'єднується за допомогою болтів. Герметичність здійснюється паранітовою прокладкою. Обертальний рух від маховика через шпиндель перетворюється в поступальний рух обгумованого клина, який закриває прохідний перетин корпусу. Засувка 30ч39р закривається в ручну маховиком з нормальним зусиллям для створення щільності. Рухливі з'єднання повинні переміщатися легко і плавно, без заїдань. Напрямок обертання на відкриття і закриття засувки з ручним керуванням вказано на маховику ( «Закрито» - за годинниковою стрілкою, «Відкрито» - проти годинникової стрілки).

Засувка 30ч39р має тільки два положення - "відкрито" і "закрито", повністю перекриває і відкриває трубопровід. Забороняється використовувати засувку 30ч39р як регулюючий пристрій.
 

Завдяки відносно простій конструкції в порівнянні з іншими запірними системами, клинова засувка більш доступна за ціною.